Jai Sawkar
Jai Sawkar
Thumbnail.png

Frick Park Passage

Frick Park Passage


Pavillion In a Park

As the final project for our first-year studio class, we were to make a pavilion in a local park. After many trips to Frick Park, I narrowed the location of the pavilion to run alongside of the creek. Upon the observations of the park, I decided a "moving pavilion" would suit the park best, as many of its users are actives individuals. The left side of the pavilion is dedicated to runners and joggers, while the secluded inside of the pavilion is suited for leisurely individuals. The most critical aspect of the pavilion was the walls. Using inspiration from the Lourve Abu Dhabi, I created a wall consisting of three layers of patterns. This not only added a loose transparency between both sides of the wall, but also allowed the effect of filtered light to shine inside the pavilion, allowing users to feel a sense of canopy coverage, especially duirng the winter months.